Featured Video Play Icon

De nieuwe Ford Transit Custom: praktisch tot in de kleinste details [Advertorial]

De Ford Transit Custom is razend populair, en Ford wil dat ook met de nieuwe generatie zo houden. Daarom is er niet alleen gewerkt aan het design, de laadcapaciteiten en de aandrijflijnen, maar stond ook meer comfort voor de chauffeur en de wagenparkbeheerder op het to do-lijstje.

Het resultaat is een bestelwagen die tot in de kleinste details geperfectioneerd is om zo aangenaam mogelijk te zijn in het gebruik. Dat begint uiteraard met het comfort, met ook achteraan een onafhankelijke ophanging, en een tot in de puntjes verzorgde geluidsdemping. Maar Ford ging ook mee op pad met klanten om te ervaren wat de dagdagelijkse noden zijn, en zorgde voor oplossingen.

Mobiel kantoor
Zo is het interieur van de nieuwe generatie Transit Custom vergelijkbaar met dat van een auto wat het comfort betreft, maar Ford bedacht ook een aantal praktische snufjes. Zo ontstond het idee voor het optionele ‘Mobile Office pack’. Dat omvat onder andere een stuur waarvan de rand met een druk op een knop kan kantelen en zo een stabiel oppervlak vormt om een laptop neer te zetten om administratieve taken op uit te voeren wanneer de Transit Custom geparkeerd is, of door toevoeging van een op maat gemaakt antislip werkblad gebruikt te worden om papieren op in te vullen of op te eten. Praktisch! Door voor het pack te kiezen, krijg je op het dashboard ook een aantal montagepunten om extra’s zoals een extern scherm of een telefoonhouder op te monteren zonder daarvoor gaten te moeten maken.

Veiliger leveren
Een andere praktische optie die vanaf het najaar van 2024 beschikbaar zal zijn, is ‘Delivery Assist’. Dat is speciaal op punt gezet in samenwerking met pakjesleveranciers, en zorgt ervoor dat er veiliger en productiever geleverd kan worden. Wanneer Delivery Assist ingeschakeld is en de chauffeur de automaat in parkeerstand zet, worden de vier knipperlichten automatisch geactiveerd en wanneer de chauffeur het voertuig verlaat automatisch de ramen en deuren gesloten, om bij terugkomst automatisch terug te openen wanneer de sleutel herkend wordt. Kleine ‘touches’, maar bij een gemiddelde van 200 stops per dag loopt de tijdsbesparing behoorlijk op! Het ‘Exit Warning’-systeem waarschuwt bovendien voor aankomende weggebruikers wanneer de deur geopend wordt, om zo bijvoorbeeld letsels bij fietsers of schade aan de deur of andere voertuigen te voorkomen.

Het is maar een greep uit het aanbod van de praktische snufjes bovenop de ingebouwde technologieën die het dagdagelijkse leven van chauffeurs en ook wagenparkbeheerders makkelijker maken. Het SYNC infotainmentsysteem met ingebouwde modem bijvoorbeeld, gekoppeld aan Ford Pro Telematics, dat een optimale inzetbaarheid van de bestelwagens van het merk vergemakkelijkt.

 


‘Upfit Integration’ faciliteert ombouw

 

Zowat de helft van alle Transit-modellen in Europa is voorzien van één of andere vorm van ombouw, en dus voorziet Ford op de nieuwe Transit Custom het ‘Upfit Integration System’. Daarbij kunnen ombouwtoepassingen optimaal geïntegreerd worden in het elektrische circuit van de Transit Custom, en bediend worden via digitale knoppen op het scherm. Dat biedt bovendien de mogelijkheid om acties te automatiseren en het gebruik van de ombouwtoepassingen te monitoren om zo veiliger en betrouwbaarder te kunnen werken.

 


 

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo