Herinner je je de ‘Waberer’s parkings’?

Een paar jaar geleden was de Hongaarse transporteur Waberer’s met het oog op de kerstvakantie op zoek naar grote parkeerterreinen voor zijn vrachtwagens (enkele honderden per slot van rekening) terwijl zijn chauffeurs tijdens de feestdagen bij hun gezin waren. De praktijk wordt nu georganiseerd door Travis Road Services.

De praktijken van Waberer werden destijds sterk bekritiseerd door de vakbonden, die erin slaagden een perscampagne op te zetten tegen deze tijdelijke parkeerplaatsen, die zij zagen als zichtbare symbolen van de sociale dumping die in Europa welig tierde. In België werden een boer uit Limburg en het bedrijf JET Logistics door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld voor het overtreden van hun milieuvergunning door soms tot 300 vrachtwagens gedurende meerdere dagen geparkeerd te laten staan.

Het mobiliteitspakket heeft hier weinig aan veranderd en vandaag de dag staan er duizenden trucks geparkeerd tijdens de feestperiode in Europa, volgens cijfers van Travis Road Services, een organisatie die chauffeurs helpt bij het vinden van veilige parkeerplaatsen. “We hebben we er dit jaar wederom alles aan gedaan om deze editie van het Holiday Parking-program weer tot een groots succes te brengen. We zijn er trots op dat mede door ons duizenden vrachtwagenchauffeurs herenigd kunnen worden met hun families voor kerst”, zegt Max Monkel, programmamanager bij Travis. Het programma maakt gebruik van het netwerk van ongeveer 500 beveiligde parkeerterreinen die bij Travis zijn geregistreerd en van locaties die beschikbaar zijn gesteld door transportbedrijven die normaal gesproken geen e-parkingservices aanbieden, maar hun locatie tijdelijk beschikbaar stellen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo