Landbouwprotest bereikt Antwerpse haven

Het landbouwersprotest heeft nu ook de haven van Antwerpen bereikt. Momenteel blokkeren de landbouwers de toegang tot de Waaslandhaven, met lange files tot gevolg. 

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is de situatie als volgt: op de R2 zijn beide afritten 11 richting 1/Nederland & richting 2/Gent afgesloten. In de Beverentunnel richting 1/Nederland is de rechterrijstrook afgesloten. Iedereen wordt aangeraden de omgeving te vermijden. Door de blokkade van een twintigtal tractoren is een grote site van Katoen Natie in de buurt ontoegankelijk.

Port of Antwerp roept iedereen die in de omgeving aanwezig is, de aanbevelingen van de politie op te volgen en de verkeersactua te volgen via de updates van het Vlaams Verkeerscentrum op X/Twitter.

Peter Van de Putte, directeur bij MLSO, de havenautoriteit bevoegd voor de Waaslandhaven, is scherp in zijn commentaar op LinkedIn: “Weten de boeren dat ze de Waaslandhaven vaak nodig hebben? De Belgische landbouw produceert meer dan dat we in ons land verbruiken. Hierdoor exporteren we heel wat Belgische landbouwproducten. En langs waar exporteren ze naar verre oorden? Yep, de havens. Zo worden ook gedroogde organische meststoffen vanuit de Waaslandhaven geëxporteerd of Wase peren, diepvriesgroenten en “schatjes van patatjes”. Jullie mogen zelf nog wat landbouwproducten of verwerkte voedselproducten aanvullen in het rijtje. Heel wat landbouwmachines passeren daarenboven de Waaslandhaven… “

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo