Peugeot integreert ChatGPT in zijn LCV’s

Peugeot heeft aangekondigd dat het de AI-assistent ChatGPT integreert in zijn iCockpit-dashboard, onder andere ook in de Partner en de Expert. De aankondiging kwam er tijdens de ‘e-Lion Day’, waar de focus vooral lag op elektrificatie en duurzaamheid, maar waar verder geen grote aankondigingen gedaan werden rond de bestelwagens van het merk.

Artificiële intelligentie is één van de hypes van het moment, met voor veel mensen ChatGPT als één van de meest tastbare vormen. Peugeot heeft beslist om de virtuele AI-assistent aan te bieden in zijn modellen die uitgerust zijn met het i-Cockpit besturingssysteem, zoals de compacte Partner en de middelgrote Expert. Een testproject daarrond start vandaag in de vijf grote Europese markten, maar tegen eind dit jaar zou ChatGPT ook in andere markten beschikbaar zijn in de modellen van het merk met de leeuw als logo. Of en wanneer de andere merken van de Stellantis-groep het voorbeeld van Peugeot volgen, is nog niet duidelijk. Volkswagen kondigde begin dit jaar op de CES-beurs in Las Vegas ook al aan dat het ChatGPT gaat aanbieden in zijn auto’s, in navolging van Mercedes.

Wat ben je ermee?

Door de integratie van ChatGPT in zijn modellen, wil Peugeot een persoonlijke assistent bieden die beter natuurlijke spraak verstaat en een duidelijk antwoord kan formuleren. Je kan via het commando ‘OK Peugeot’ een conversatie starten met de assistent, waarbij ChatGPT online zoekt en je een duidelijk antwoord geeft. Omdat de AI-bot geïntegreerd is in het besturingssysteem van de auto, kan je hem bijvoorbeeld ook gebruiken om op basis van de geleverde antwoorden een bestemming in te stellen via de navigatie. Het kan een nuttige aanvullende tool zijn om onderweg handenvrij informatie op te zoeken die relevant kan zijn voor het werk, maar zoals altijd worden antwoorden van de chatbot best met een kritisch oor beluisterd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo