Featured Video Play Icon

[VIDEO] Danny Van Himste (VIL): “Los absurde situaties op”

Het was een blij treffen deze maandag op de nieuwjaarsreceptie van VIL in het Grand Café Horta te Antwerpen. Alhoewel … Voorzitter Danny Van Himste somde in zijn speech een reeks pijnpunten op die het werk van logistieke bedrijven bemoeilijken.

Talrijke opkomst voor de traditionele frietjes van VIL bij aanvang van het nieuwe jaar. Een verkiezingsjaar ook, waardoor een oproep naar de politiek niet mocht ontbreken.

Regelgeving op elkaar afstemmen

“Om een of andere reden begint de nacht in België om acht uur ’s avonds en in de omliggende landen om middernacht,” zei Van Himste in zijn openingsspeech. Het was maar een van de voorbeelden die de voorzitter aanhaalde om te illustreren welke absurde situaties logistieke ondernemingen mee te kampen hebben. “Los die snel op, zodanig dat wij als logistiekers ons op het ondernemen kunnen focussen en niet op die problematieken die errond zijn,” aldus Van Himste.

Hij vermeldde daarbij ook het maximale toegelaten gewicht van een vrachtwagen. “We weten allemaal dat je in België een vrachtwagen met een maximumgewicht van 44 ton kunt laden. Dat geldt trouwens ook in Frankrijk, behalve als je de grens overrijdt. Daar is het 40 ton. Dat heeft te maken met het afstemmen van de wetgeving.”

VIL verhuist

Toch was er ook heuglijk nieuws te melden. VIL zet 2024 in met een verhuis naar een nieuw hoofdkantoor op het Antwerpse Zuid. Het nieuwe adres wordt De Burburestraat 6-8, 2000 Antwerpen.

Log!Ville en VIL worden één vzw

Daarbovenop zullen Log!Ville en VIL zich verenigen in één vzw. Zo zou er nog meer kruisbestuiving moeten ontstaan tussen de beide organisaties die bijna 3 jaar lang als afzonderlijke vzw’s bestonden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo