Belgische primeur voor IKEA wereldwijd: drones overdag in DC Winterslag

Het IKEA distributiecentrum in Winterslag voert zelfsturende drones in die medewerkers bijstaan met geautomatiseerde voorraadcontroles. 

In tientallen IKEA vestigingen wereldwijd stijgen vandaag al zelfsturende drones op voor voorraadcontrole. In België gebruiken IKEA Gent, Zaventem, Anderlecht, Liège, Mons en Arlon de technologie al, en IKEA Wilrijk volgt begin maart.

Voor de lancering in het IKEA distributiecentrum in Winterslag ging het bedrijf een stap verder: hier voeren de drones hun taken ook overdag uit, tijdens de werkuren van de medewerkers. In andere IKEA vestigingen stijgen de drones pas ‘s nachts op na sluitingstijd.

Doordat de drones gelijktijdig actief zijn met de medewerkers, kunnen medewerkers in real-time inspelen op mogelijke tekorten of overschotten, nog efficiënter werken en de drones inzetten in opslagplaatsen waar er 24/7 activiteiten worden uitgevoerd.

IKEA ontwikkelde de drone-technologie in samenwerking met het Zwitsers bedrijf Verity. Ze bouwden een op maat gemaakt GPS-systeem en een op AI gebaseerd algoritme waarmee de drones barcodes scannen en fouten in de voorraad opsporen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo