DAF Trucks Vlaanderen bekroond tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen kreeg de erkenning ‘Factory of the Future’ van de Belgische technologiefederatie Agoria. Het certificaat werd door de Vlaamse minister-president Jan Jambon overhandigd aan Managing Director Stijn Van Eyken. 

Jaarlijks reikt Agoria het ‘Factory of the Future’-certificaat uit aan een klein aantal baanbrekende en duurzame productiefaciliteiten in België. Hiermee wil de technologiefederatie innovatie te stimuleren zodat de kracht van de Belgische industrie wordt versterkt. “DAF Trucks Vlaanderen is een uitstekend voorbeeld van een ‘Factory of the Future’”, zegt Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. “Onze technologie-industrie kan alleen internationaal concurreren door sterk te innoveren. We moeten daarom vernieuwing blijven aanmoedigen en ondersteunen. Het is de beste manier om zowel onze productiviteit te verhogen als om voorop te blijven lopen in de digitale én ‘groene race’ die de Europese industrie doormaakt! Het Vlaamse industriebeleid moet dan ook echt gericht zijn op het stimuleren van innovatie.”

Stijn Van Eyken, Managing Director DAF Trucks Vlaanderen, is natuurlijk verheugd met dit certificaat: “Deze bekroning is een échte erkenning voor het team. Samen hebben we een volledig nieuwe cabinefabriek ontworpen en gebouwd, inclusief een milieuvriendelijke spuiterij, een sterk gerobotiseerde ‘body-in-white’-fabriek (waar de kale cabines worden gebouwd) en een gloednieuwe, ergonomische trimming lijn (waar het in- en exterieur van de cabine wordt afgewerkt). Bovendien is de assenfabriek volledig heringericht om zowel optimale werkomstandigheden als de hoogste kwaliteit te bieden.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo