[Passion4Vans Liveblog] Maxus positioneert zich als ‘complete’ constructeur

Maxus stelt tijdens Passion4Vans de nieuwe eDeliver7 voor. Deze middenmoter gaat volop voor de elektrische aandrijving, zonder in te boeten op praktische inzetbaarheid. De pick-up T90 EV moet naast professionals ook particulieren verleiden. 

De eDeliver7 positioneert zich tussen de eDeliver3 en ‘grote broer’ eDeliver9. Hij is verkrijgbaar met 5,9 en 6,7 kubieke meter laadvolume en kan bogen op een WLTP-rijbereik van 370 kilometer. In stadsverkeer kan dat oplopen tot 500 kilometer. “Ruimschoots voldoende voor de meeste stadslogistieke toepassingen,” weet Anne Potemans, PR-manager bij Astara Western Europe, dat Maxus in België invoert.

Met dit model mikt Maxus op openbare diensten en bedrijven die actief zijn in de levering van pakjes. De keuze voor een 100 procent elektrische aandrijflijn komt er niet zomaar. “De interesse voor elektrisch rijden neemt toe,” weet Potemans. Bij Maxus vind je dieselaandrijving bijgevolg nog slechts in enkele specifieke modellen van de eDeliver9 terug, die zich richten op de zwaardere ladingen en grotere afstanden. “De Total Cost of Ownership (TCO) geeft vaak de doorslag,” zegt Potemans.

Een andere nieuwigheid die Maxus tijdens Passion4Vans presenteert, is de pick-up T90 EV. Deze is eveneens 100 procent elektrisch aangedreven, wat hem fiscaal vriendelijk maakt. De T90 EV mikt zowel op zelfstandige als particuliere klanten. “Het is een zeer egschikt voertuig voor wie de laadruimte van een bestelwagen wil koppelen aan het comfort van een gewone personenwagen voor meerdere personen,” klinkt het. Met 330 kilometer bereik, 130 kilowatt vermogen en een trekvermogen van 1.000 kilo is de T90EV geen doetje, maar zijn afwerking en oog voor detail tonen wel aan dat Maxus zich als ‘compleet’ merk op de Belgische markt positioneert, met zowel aandacht voor de professionele als de particuliere klant.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo