[Passion4Vans Liveblog] Ford: Courier en Custom vervolledigen vernieuwing LCV-gamma

Met de introductie van de nieuwe Ford Transit Courier en Custom is de vernieuwing van het gamma lichte bedrijfsvoertuigen bij Ford rond. Director Commercial Vehicles bij Ford Belgium Patrick Van der Aa komt de nieuwkomers voorstellen tijdens Passion4Vans op het circuit van Zolder. 

“Met de Transit Courier mikken we vooral op zelfstandigen in verschillende categorieën die niet meteen behoefte hebben aan een groot laadvolume of vermogen,” zegt Van der Aa. Dat gezegd zijnde: met plaats voor twee europallets zit je in de Courier niet meteen om laadruimte verlegen. De Courier is beschikbaar met conventionele thermische motorisaties, de elektrisch aangedreven variant maakt eind 2024 zijn opwachting.

Ook de Transit Costum komt in een volledig nieuw jasje op de markt. Het nieuwe model werd geheel opnieuw geconcipieerd. Ook dit model is al met benzine- en dieselmotorisatie op de markt, de elektrische variant komt er aan het einde van het jaar. De Custom mag alvast de award voor International Van of the Year op zijn naam schrijven.

“Deze nieuwe modellen zijn ook afgestemd op de verstrengde wetgeving rond veiligheid die in de zomer van 2024 van kracht wordt,” zegt Van der Aa.

Ondanks het brede gamma aan klassieke motorisaties heeft Ford de elektrificatie hoog op de agenda staan. “Tegen het eind van het jaar zal 6 procent van de bedrijfsvoertuigen elektrisch zijn en tegen 2025 wordt dat wellicht 10 procent,” schat Van der Aa. “Het feit dat grote logistiekspelers zoals DHL Parcel Delivery voor elektrische veortuigen gaan, maakt ook andere bedrijven in de sector attent. In het segment van de bestelwagens met twee ton laadvermogen, een categorie die in absolute aantallen weliswaar relatief beperkt is, neemt de elektrische Transit vijftig procent van de verkochte elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuigen voor zijn rekening.”

Ook de Ranger pick-up treedt voor het voetlicht. Verdiend, want deze mag de award voor International Pick-Up of the Year 2024 op zijn naam schrijven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo