Nissan presenteert nieuwe Interstar

Een nauwe verwant van de nieuwe Renault Master, maar met toch een eigen persoonlijkheid: de nieuwe Interstar is de nieuwste toevoeging aan Nissans lichte bedrijfswagenprogramma in de categorie grote bestelwagens.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe Nissan Interstar is hoe weinig het exterieurdesign verschilt van dat van de Master: zelfs de C-vormige lichtsignatuur is identiek. De grille is echter anders, met horizontale in plaats van verticale motieven.

De Interstar profiteert van dezelfde nieuwe kenmerken als de Master: een zijdeur die 40 mm breder is, een laadruimte die 100 mm langer is en een hoger laadvermogen (tot 1,6 ton voor de elektrische versie en bijna 2 ton voor het dieselmodel). Niet in de laatste plaats is de draaicirkel met 1,5 meter verkleind ten opzichte van de vorige generatie. De Interstar zal per direct leverbaar zijn als bestelwagen, dubbele cabine, chassis, kipper en dieplader.

Mechanisch is de Interstar ook geïnspireerd op zijn Franse Alliance neef: de 2-liter dieselmotor met enkele turbo of de 105 kW elektromotor die kan worden gecombineerd met twee accupakketten. Met het ‘grote’ 87 kWh-pakket belooft Nissan een actieradius van meer dan 460 kilometer. Het 40 kWh batterijpakket biedt een bereik van ongeveer 200 km, maar met een hoger laadvermogen (tot 1.600 kg in de versie van 4 ton). De Interstar-e kan snel worden opgeladen met 130 kW gelijkstroom en heeft een 22 kW wisselstroomlader aan boord.

Tot de standaarduitrusting van de Interstar behoren alle nieuwe verplichte veiligheidssystemen (zoals bandenspanningscontrole) en niet-verplichte systemen zoals Trailer Sway Assist, dat het rijden met een aanhanger veiliger maakt. Nissan biedt dit nieuwe voertuig aan met een fabrieksgarantie van 5 jaar of 160.000 kilometer, of 8 jaar of 160.000 kilometer voor de Interstar-e batterij. De orderboeken gaan open in april 2024 en de eerste leveringen staan gepland voor de nazomer.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo