Featured Video Play Icon

[VIDEO] Scanners moeten vernieuwde truckparking Jabbeke veiliger maken

De TotalEnergies snelwegparking aan de E40 in Jabbeke is volledig vernieuwd. In beide richtingen werden het tankstation gemoderniseerd, het restaurant en de shop vernieuwd en de parkeerplaatsen voor automobilisten heringericht. Daarnaast is voor vrachtwagens een grotere en beveiligde parking voorzien.

Richting Oostende is deze parking ook uitgerust met Mac Address Scanners, die toelaten om on-the-spot en in real time de aanwezigheid van transmigranten in de lading te checken. Dankzij deze nieuwe veiligheidsmaatregelen voldoet de snelwegparking in Jabbeke aan alle criteria voor het verkrijgen van de Gold-level EU Parking Standard-certificering. Het doel is ook dat een lading vrij van intrusie de trucker een Green Lane Stamp oplevert die een vlotte doorgang en inscheping in de havens van Frankrijk en België en bij aankomst in de havens van het Verenigd Koninkrijk zou kunnen opleveren.

Ook de verkeersstromen op het terrein zijn hertekend. Langs de tankinstallatie, aan het begin van de dienstenzone, is een aparte doorrit voorzien voor vrachtwagens die niet tanken. Deze leidt naar de beveiligde en betalende parking voorzien van hekwerk en een alarmsysteem. ANPR-camera’s aan de in- en uitgang van de parking koppelen de toegangscontrole aan de bestuurder van de vrachtwagen.
Een geluidsmuur aan de kant van de autosnelweg zorgt ervoor dat de vrachtwagenchauffeurs een
stillere rustpauze hebben. Het aantal parkeerplaatsen richting Oostende stijgt van 37 naar 80. Richting binnenland stijgt het aantal parkeerplaatsen tot 60,

Het TotalEnergies snelwegstation stelt ook vier High Power Chargers ter beschikking die tot 300 kW
kunnen laden in een geïntegreerde oplaadzone onder dezelfde luifel als de brandstofpompen. Daarnaast is de parking naast het restaurant voorzien van acht 22 kW AC-laadpunten, met een mogelijke uitbreiding tot twintig 22 kW-laadpunten.

De Vlaamse overheid investeert 16.5 miljoen euro in de upgrade van de parking in Jabbeke, andere parkings moeten volgen in de nabije toekomst.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo