De vrachtwagenmarkt start 2024 goed

De Belgische markt voor vrachtwagens kende een goede start in 2024: het aantal inschrijvingen van voertuigen met een gewicht van minder dan 16 ton steeg in februari met +33,7% op maandbasis, wat het totaal voor de eerste twee maanden van het jaar op +63,1% brengt, terwijl het aantal inschrijvingen van voertuigen met een gewicht van meer dan 16 ton steeg met +13,5% op maandbasis en met +12,2% over twee maanden. Deze stijging is echter toe te schrijven aan bakwagens, aangezien de laatste leveringsachterstand wordt ingehaald na een bezoek aan een opbouwer. De markt voor trekkers is daarentegen slechts licht gestegen (+2,6% in februari en +5,3% voor de eerste twee maanden) en de markt voor opleggers kende een scherpe daling van 11,97% in twee maanden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo