Frans Hendrickx rijdt met zijn eerste twee elektrische trucks

Int. Transport Frans Hendrickx heeft onlangs zijn eerste twee elektrische trucks op de weg gezet: twee Volvo FH Electrics, één voor een farmaceutisch bedrijf en de andere voor batterijfabrikant Duracell.

“We hebben lang nagedacht over voor welk soort transport een elektrische truck ingezet zou kunnen worden. De eerste Volvo FH Electric is onderweg voor een farmaceutisch bedrijf en rijdt  pendeldiensten bijna 24 uur per dag, met uitzondering van de oplaadpauzes. Het opladen gebeurt op onze site in Hulshout en bij de klant,” legt Managing Director Rocco Cannizzaro uit. “We hadden onze zonnepanelen al en we installeerden een 43 kW oplaadpunt. Het andere voertuig pendelt Duracell tussen zijn fabriek in Aarschot en een andere fabriek in Heist-op-den-Berg. Dit komt neer op 13 tot 14 uur rijden per dag, dus de vrachtwagen kan hier ’s nachts volledig worden opgeladen.”

De tweede Volvo FH Electric trekt een oplegger in de Duracell kleuren, met het beroemde konijn van het merk. En als het op personalisatie aankomt, zijn de twee trekkers niet te overtreffen, want ze hebben allebei speciale nummerplaten gekregen: FH-ELEC voor de ene en ELEC-FH voor de andere!

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo