GXO Logistics mengt zich in overname van Wincanton

De Britse Financial Times berichtte deze week dat GXO Logistics de overname van Wincanton door CEVA Logistics heeft gedwarsboomd. GXO deed dit door bijna een kwart meer te bieden dan het oorspronkelijke bod van CEVA.

CMA CGM, die het bod uitbracht via haar dochteronderneming CEVA Logistics, deed op 19 januari een eerste bod van 450 pence per aandeel op de Britse logistieke dienstverlener Wincanton. De Franse rederijgroep verhoogde het bod tot 480 pence op 26 februari nadat Wincanton had aangekondigd dat het een benadering had ontvangen van een potentiële concurrerende bieder.

GXO bood vervolgens 605p per aandeel, waardoor het vermogen van Wincanton werd gewaardeerd op 762 miljoen pond. Het UK Takeover Panel had CMA CGM na het bod van GXO vier werkdagen de tijd gegeven om te beslissen of ze haar bod verder zou verhogen. De rederijgroep kondigde dinsdag aan dat het in plaats daarvan het bod op Wincanton zou laten vervallen.

Het is nu zeer waarschijnlijk dat het bod van GXO zal slagen. De raad van bestuur van Wincanton trok vorige vrijdag de eerdere aanbeveling voor het bod van CMA CGM in.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo