Hedin Automotive importeert BYD-vrachtwagens in België

Sinds de komst van het Chinese automerk BYD naar België was het de vraag wie de vrachtwagens van het merk in ons land zou importeren: Inchcape (dat de auto’s importeert), Louwman (dat auto’s en vrachtwagens in Nederland importeert) of een derde partij. Uiteindelijk is voor die laatste oplossing gekozen: de elektrische voertuigen van BYD worden nu in België verkocht door Hedin Automotive.

Het gamma bestaat momenteel uit twee elektrische modellen: de ETM6 en de ETH8. De ETM6 is een kleine bakwagen van 7,5 ton met een theoretisch laadvermogen van 4 ton. Met zijn 150 kW motor en 126 kWh batterijcapaciteit heeft hij een bereik tot 200 km en kan hij een snelle lading van 120 kW aan.

De ETH8 is een voertuig van 19 ton dat meer bedoeld is voor regionale distributie, met een bereik van 250 kilometer en een batterijcapaciteit van 225 kWh. Zijn motor ontwikkelt 180 kW. De ETH8 is momenteel verkrijgbaar met twee verschillende wielbases: 4500 en 5700 mm, waardoor het theoretische laadvermogen respectievelijk 10.950 en 10.750 kg bedraagt.

Hedin Automotive Belgium kondigt ook de komst van een kleine 12-tons bakwagen en een elektrische terminaltrekker aan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo