Opvolger Renault Trafic zal worden gebouwd in Sandouville

De opvolger van de Renault Trafic wordt, net als de huidige, vanaf 2026 gebouwd in de Renault-fabriek in Sandouville, vlakbij Le Havre. Het wordt het eerste voertuig dat is afgeleid van het nieuwe FlexEVan-platform voor Flexis, de joint venture tussen Renault Group, Volvo Group en CMA CGM.

Aangezien het FlexEVan-platform een complete breuk betekent met de manier waarop een traditioneel licht bedrijfsvoertuig zoals de Trafic wordt gebouwd, vereist het een compleet andere assemblagelijn. De productie van de toekomstige Trafic (waarvan Nissan ook een toekomstige Interstar zal afleiden) start in 2026 en vereist de aanwerving van 550 mensen in de komende vier jaar, naast de 1.850 mensen die al op de locatie werken.

Wat het voertuig zelf betreft, weten we alleen dat het een modulair ontwerp zal hebben, dat het uitsluitend zal worden aangedreven door elektromotoren die werken op 800 volt en dat het ook een duidelijke esthetische doorbraak zal betekenen, met een zeer beperkte overhang vooraan en een silhouet dat geen gelijkenis zal vertonen met wat vandaag wordt verkocht. Sommige kenmerken zullen waarschijnlijk afkomstig zijn van het EV Flex-prototype, maar dat dateert al van 2019 en sindsdien is er niets meer onthuld… dus wacht maar af.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo