TTC en Rexel: Een intensief partnership [Advertorial]

Het stond in de sterren geschreven dat TTC elektrische vrachtwagens zou inschakelen voor het transport van Rexel: de transporteur heeft een neus voor innovatie, terwijl Rexel ambitieuze plannen heeft rond decarbonisatie… en verdeler is van elektrisch materiaal.

De samenwerking tussen TTC en Rexel ging aan het begin van dit millennium van start. “Sinds 2013 staat TTC in voor zo goed als alle goederenstromen tussen onze distributiecentra, onze filialen en onze klanten,” zegt Thierry Petitpas (Category & Supply Chain Director bij Rexel Belgium). In België beschikt Rexel over een hoofddepot in Marquain (in de buurt van Doornik) en over een ander in Erpe-Mere waar kabels worden geknipt in functie van de vraag van de klant. “TTC komt elke dag de bestellingen ophalen die we hebben voorbereid om ze vervolgens te vervoeren naar hun magazijn in Kruibeke. Van daaruit worden ze verder verdeeld naar de elektriciens of fabrieken bijvoorbeeld. ’s Nachts zorgt TTC ook voor de bevoorrading van onze 53 filialen.”

Scope 3

De Rexel Group (19 miljard euro omzet) heeft een plan opgemaakt om zijn schadelijke uitstoot te verminderen, en dit plan omvat ook al de zogenaamde scope 3-uitstoot, met name de uitstoot die (onder andere) door zijn transporteurs wordt veroorzaakt. “TTC heeft zich geëngageerd om bij de vervanging van hun voertuigen, de overstap te maken naar elektrische exemplaren, zowel bij de bestelwagens als bij de vrachtwagens,” zegt Thierry Petitpas. “In dit verband hebben we drie Renault Trucks E-Tech D aangekocht, waarvan twee van 16 ton met respectievelijk vier en vijf batterijen van 66 kW. De derde is een vrachtwagen van 26 ton, die is uitgerust met vier batterijen van 66 kW,” zeggen Jef Bauwens en Dirk Bryssinck, de twee bedrijfsleiders van TTC. “De nachtrondes die met die elektrische vrachtwagens worden uitgevoerd, zijn 220 km lang en nemen min of meer 7 uur in beslag. Ze hebben gemiddeld vijf stops. Dit biedt ons de mogelijkheid om ze met wisselstroom aan 22 kW te laden naast ons gebouw, waar we laadpalen hebben geïnstalleerd. Een ander voertuig wordt overdag ingeschakeld.” De eerste maanden zien er alvast veelbelovend uit: de chauffeurs zijn vanzelfsprekend in de wolken over het comfort en de stilte, maar ook het rijbereik levert geen problemen op. Bij hun terugkeer zitten ze doorgaans nog aan tien tot twintig procent batterijcapaciteit. Dit zijn troeven waarmee TTC bij andere klanten kan aankloppen om hen te overtuigen om ook de koolstofvrije toer op te gaan…


TTC Transport in het kort
• Transporteur van het Jaar in 2021
• 310 personeelsleden
• Vloot: 254 voertuigen
• Specialiteiten: distributie en overslag
• Magazijnen in Kruibeke, Bornem, Sint Katelijne Waver en Welkenraedt


TTC Transport - Contact

www.ttctransport.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo