Featured Video Play Icon

T&B Podcast: Samsara stimuleert digitale transformatie

Met de toename van het aantal digitale tools hebben transportbedrijven steeds meer behoefte aan oplossingen die met elkaar kunnen worden geïntegreerd. Samsara is een van de spelers die zich juist op dit integratiegemak richt.

Het hart van Samsara’s oplossingen is het Connected Operations Cloud-platform, dat informatie verzamelt die wordt verzonden door verbonden objecten zoals GPS-trackers, het voertuig zelf of dashcams.

Efficiëntie en veiligheid
“Wat ons onderscheidt, is dat we alle gegevens van alle voertuigen samenbrengen op één platform in de cloud”, legt Michael Zenner (Senior Account Executive) uit. “Dit levert een aanzienlijke efficiëntiewinst op, want voor één klant zijn we er al in geslaagd om het aantal processen terug te brengen van 88 naar 4. Met hetzelfde platform kunnen we ook het vlootgebruik en de CO2-uitstoot analyseren. Door bijvoorbeeld de werking van de motor bij stilstand onder de loep te nemen, kunnen we de klant helpen zijn CO2-uitstoot te verminderen. En ons platform helpt een klant ook om te bepalen welke ritten het meest geschikt zijn voor elektrificatie.”

Een ander sterk punt van Samsara zijn de dashcams, die een reële impact op de veiligheid hebben. Deze camera’s zijn in België minder wijdverspreid dan in het Verenigd Koninkrijk. “Onze dashcams werken met artificiële intelligentie en bevatten een versnellingsmeter. Ze herkennen bepaalde gebeurtenissen (een weggebruiker die een stopteken negeert, hard remmen, afgeleid of te hard rijden b.v.) en zorgen voor proactieve coaching van de bestuurder, maar ook voor vrijspraak bij een incident.

Deze camera’s worden plug-and-play geïnstalleerd, maar dat betekent niet dat Samsara de klant aan zijn lot overlaat. “Wij ondersteunen klanten voor, tijdens en na de implementatie van hun project”, verzekert Michael Zenner.

App voor chauffeurs

We legden Michael Zenner een reeks vragen voor van Thomas Havermans (IT Manager bij Altrea Logistics). Zijn eerste vraag was: “Hoe helpen jullie de berekening van de prestaties van de chauffeur te vereenvoudigen?” “Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door bepaalde functies op onze app voor de bestuurder te activeren en de gegevens van de digitale tachograaf te gebruiken. Het is allemaal maatwerk,” antwoordt Michael Zenner.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo