Featured Video Play Icon

[VIDEO] Marc Malbrancke (Synergrid): “Het is in het belang van een transporteur om energieproducent te worden”

Synergrid is de federatie die alle energietransport- en distributienetbeheerders in België samenbrengt. Marc Malbrancke is Head of Grid bij Synergrid. Hij heeft dus een zeer goed zicht op de investeringen die worden gedaan om het elektriciteitsnet te verbeteren zodat het het opladen van elektrische voertuigen kan absorberen, maar hij legt ook uit waarom het in het belang van een transportbedrijf is om alle of een deel van de elektriciteit die het verbruikt zelf te produceren. En voor bedrijven die grote investeringen overwegen (zoals de bouw van een windturbine), wijst Marc Malbrancke erop dat het mogelijk is om meerdere bedrijven te groeperen in een ‘energiegemeenschap’.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo