Kia ambitieus met nieuw elektrisch gamma

Kia had op de Consumer Electronics Show in Las Vegas al aangekondigd dat er in januari 2024 een reeks elektrische lichte bedrijfsvoertuigen op de Europese markt zou verschijnen. Nu is het tijd voor bevestiging… en ambitieuze cijfers.

Kia’s commerciële offensief begint in 2025 met de PBV5, een voertuig dat vergelijkbaar is met een grote Kangoo. Twee jaar later is het de beurt aan de PBV7, die hoger in het gamma wordt geplaatst. Beide voertuigen maken gebruik van hetzelfde ‘skateboard’-achtige platform, dat alle technische componenten herbergt, waaronder de elektromotor en de batterijen. Uit de eerste beelden blijkt duidelijk dat dit voor een zeer lage laaddrempel zal zorgen in vergelijking met een bestelwagen die oorspronkelijk is ontworpen voor een verbrandingsmotor.

Ho Sung Song, CEO van Kia, legde gisteren tijdens de presentatie op de Investor Day zijn doelstellingen uit: tegen 2030 zou Kia 250.000 lichte bedrijfsvoertuigen per jaar moeten verkopen, waaronder 150.000 PBV5’s en 100.000 PBV7’s. Al deze voertuigen zullen worden geproduceerd in een EVO-fabriek in Korea. Deze productie-eenheid zal naar verluidt zeer flexibel zijn, aangezien het PBV-platform (Platform Beyond Vehicle) ontworpen is om uiterst modulair te zijn: een bestelwagen kan worden omgevormd tot een taxi door simpelweg de carrosseriemodule met de bestuurderspost te vervangen. PBV’s zullen ook geleidelijk worden geïntegreerd in de projecten van de Hyundai Motor Group (het moederbedrijf van Kia) op het gebied van autonoom rijden, robotica en zelfs geavanceerde luchtmobiliteit (AAM).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo