Mecalux voorziet volautomatisch systeem bij chipsfabrikant PepsiCo

De voedings- en drankenmultinational PepsiCo zal het Mecalux ‘Automated Pallet Shuttle’-systeem installeren in zijn fabriek in Veurne.

De Belgische entiteit van PepsiCo besloot haar logistieke activiteiten te herzien door een volledig geautomatiseerd opslag- en zoeksysteem (ASRS) te bouwen voor de dagelijkse productie van 2 miljoen zakken chips en andere snacks. “De oplossing van Mecalux zal ons helpen het hoge productietempo in onze fabriek in Veurne op te vangen en onze verdere groeiplannen te ontsluiten,” zegt de projectmanager van PepsiCo.

Om het interne goederenverkeer te stroomlijnen zal het ASRS via een conveyorsysteem met een lengte van meer dan 100 m verbonden zijn met de productielijnen van de fabriek. Dit ASRS zal bestaan uit vier gangen met twee blokken van rekken aan elke kant. Twaalf wagentjes (één op elk opslagniveau) brengen de goederen naar het overeenkomstige opslagkanaal. Daar aangekomen vervoert een shuttle de pallets automatisch naar hun locatie.

PepsiCo zal ook het Easy WMS van Mecalux implementeren voor realtime voorraadcontrole.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo