Schmitz Cargobull mag Van Hool overnemen

De curatoren van Van Hool hebben hun voorkeur gegeven aan het gecombineerde bod van VDL en GRW, het Zuid-Afrikaanse bedrijf dat gelieerd is aan Schmitz Cargobull. De één neemt de busdivisie over en de ander de divisie ‘industriële voertuigen’.

Een van de redenen voor deze keuze is dat met dit bod de industriële activiteit sneller weer op gang kan komen, wat cruciaal is voor het waarborgen van een nieuwe kasstroom en het ondersteunen van de liquiditeit. Bovendien hebben een aantal bedrijven aangegeven dat ze mogelijk personeel van Van Hool zullen overnemen. Een te lange periode van onzekerheid had wel eens kunnen leiden tot een uittocht van personeel dat essentieel is voor de hervatting van de activiteit. Deze argumenten lijken dus zwaarder te hebben gewogen dan de beloften van de twee andere potentiële kopers (Guido Dumarey en ABC) om meer mensen aan het werk te houden. De vakbondsdelegaties waren erg teleurgesteld.

Naar alle waarschijnlijkheid belanden de opleggers van Van Hool in de mand van GRW en indirect in de mand van Schmitz Cargobull. De vraag naar complementariteit tussen de gamma’s zal al snel aan de orde zijn: Van Hool brengt bij Schmitz Cargobull een enorme expertise in de fabricage van tankopleggers, tankcontainers en kipcontainerchassis voor tankcontainers. GRW heeft echter ook veel ervaring op dit gebied en heeft zelfs de Schmitz Cargobull fabriek in Toddin, Oost-Duitsland in 2022 overgenomen. Dit is echter een bescheiden vestiging met een geschatte productie van zo’n honderd voertuigen per jaar. Zou de Van Hool-fabriek de referentiesite kunnen worden voor dit type uitrusting binnen de Schmitz Cargobull-groep?

De andere specialiteiten van het Belgische bedrijf zijn plateau opleggers (die niet tot het Schmitz Cargobull-assortiment behoren) en types die door beide fabrikanten worden geproduceerd, waaronder huifopleggers, bestelwagens en conventionele containerchassis.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo