Staci wordt overgenomen door bpost

Vorige vrijdag ondertekende bpostgroup een overeenkomst met het oog op de overname van Staci, de Franse logistieke dienstverlener.

Staci’s klantenbestand is divers en omvat e-commerceklanten en klanten die actief zijn in FMCG, retail, laboratoria, gezondheid, cosmetica, industrie, energie, banken en verzekeringen, horeca en private of publieke dienstverlening, en is gericht op de trend van toenemend gebruik van pakjes in de logistieke B2B sector.

Chris Peeters, CEO van bpostgroup: “De beoogde overname van Staci ligt geheel in de lijn van de strategische keuzes die bpostgroup al had gemaakt en biedt potentieel voor een robuust B2B-serviceaanbod. Verder kan bpost in België extra volumes verwachten in zijn last-mile netwerk.”

Het is de bedoeling dat het managementteam en alle medewerkers van Staci aan boord blijven. Na de afronding van de transactie is het voorzien dat de CEO van Staci, Thomas Mortier, lid wordt van het Executive Committee van bpostgroup en de nieuwe business unit 3PL gaat leiden.

bpost zou 100% van de aandelen van Staci overnemen van privé-investeerder Ardian en andere minderheidsaandeelhouders voor een ondernemingswaarde van €1,3 miljard.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo