Featured Video Play Icon

[VIDEO] Waarom de MS-RT modellen van Ford geen standaardvoertuigen zijn…

Ford lanceerde begin dit jaar de nieuwe MS-RT versies van de Ford Transit Custom en de Ranger. Het Belgische Ford netwerk kreeg als eerste een exclusieve inkijk in de fabriek waar de wagens gebouwd worden. Transportmedia was erbij! 

De nieuwe Ford Transit Custom en Ranger pick-up werden warm onthaald, met respectievelijk de titel ‘International VAN of the Year’ en ‘International Pick-up Award’. Dat hebben ze te danken aan hun combinatie van looks, werklust en ook hun uitstekende rijkwaliteiten. Maar wat als die combinatie van pluspunten nog eens een boost zou krijgen? Dat is wat het Britse MS-RT, dat gelinkt is aan het Ford M-Sport rallyteam, nu doet met zijn versies van beide modellen. De Ford Transit Custom MS-RT en Ford Ranger MS-RT staan vanaf nu in de officiële catalogus en zijn bij de Ford Pro-dealer te koop.

Buitengewone voertuigen…

Dat dit geen ‘standaardvoertuigen’ zijn, valt meteen op. Hun looks zijn bijzonder sportief, met telkens een breed en laag koetswerk dat niet alleen voor het oog werd ontworpen maar ook in de windtunnel geperfectioneerd werd, en een interieur dat tegelijkertijd sportief en comfortabel is. MS-RT werkte twee jaar lang in samenwerking met Ford-ingenieurs om deze voertuigen op punt te stellen. Het resultaat is verbluffend, en nog meer in levenden lijve dan op foto of video. De perfecte voertuigen voor wie ook aan het stuur van zijn bedrijfsvoertuig houdt van een dosis sportiviteit of extra in het oog wil springen bij potentiële klanten.

De Ranger MS-RT is verkrijgbaar in één welgekozen uitvoering: de Double Cab, steeds voorzien van de 240 pk en 600 Nm sterke 3.0 V6 diesel met tientraps automaat en een sleepvermogen van 3.5 ton. Meer dan alleen de looks dus. Met zijn verlaagde ophanging moet de meer ‘road’-gerichte Ranger MS-RT een ander publiek aanspreken dan die andere sportieveling in het Ranger-gamma, de Raptor met een meer ‘offroad-focus’. Of hoe Ford Pro liefhebbers een zo breed mogelijke keuze wil bieden, met daarnaast natuurlijk ook nog de avontuurlijke Wildtrak en de luxueuze Platinum…

De mogelijkheden in het Transit Custom MS-RT-aanbod zijn uitgebreider. Zo is er keuze tussen een standaard of lange wielbasis, een gesloten bestelwagen of een Multi-Use met dubbele cabine, en vooral ook uit het bijzonder brede motorenpalet dat de nieuwe Transit Custom biedt. Want ook de MS-RT is verkrijgbaar met een 2.0 EcoBlue diesel (150 of 170 pk), naar keuze handgeschakeld of automaat en voor- of vierwielaandrijving voor bepaalde versies, maar ook als plug-in hybride en zelfs als 100% elektrische E-Transit Custom MS-RT. Die laatste krijgt zelfs extra vermogen, met niet minder dan 285 pk (210 kW) op de achterwielen

…maar wel nog steeds Ford Pro

Het is niet de eerste keer dat Ford een MS-RT uitvoering aanbiedt van zijn Transit Custom en Ranger. Maar deze keer is de aanpak anders. Terwijl het bij de vorige versies eerder ging om een optiepakket, bouwde MS-RT voor de nieuwe generatie een nieuwe fabriek in het Britse Dagenham, op Ford-terrein. Dat zorgt ervoor dat de voertuigen seriematig worden opgebouwd, maar ook vlot en snel via een vaste verbinding naar België komen. En omdat ze officieel in de catalogus staan, zijn het ook geen ‘tuning-projecten’. Dat betekent niet alleen dat ze perfect gehomologeerd zijn en van een volledige garantie genieten, maar ook dat er een uitgebreide en in Europa (Duitsland) gebaseerde onderdelenstock is voor snelle reparaties, bijvoorbeeld bij koetswerkschade. Want ook deze liefhebbersvoertuigen worden uiteraard ingezet als werkpaarden, en dus is het doel van Ford Pro om net als bij de ‘standaard’ bestelwagens stilstand maximaal te vermijden!

Check de Transit Custom MS-RT en de Ranger MS-RT online
of vraag meer info aan uw Ford Pro-concessiehouder.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo