Dematra opent beveiligde parking in Deinze

De streek rond Deinze, en in het bijzonder rond het bedrijventerrein De Prijkels is één vrachtwagenparking rijker. In samenwerking met streekintercommunale Veneco wordt deze uitgebaat door logistiek bedrijf Dematra.

Het bedrijventerrein De Prijkels werd recent uitgebreid met een oppervlakte van 55 ha. Het is compleet uitverkocht (onder andere aan Dematra) maar één perceel werd voorbehouden aan een zone voor collectieve vrachtwagenparking. “Als streekintercommunale streeft Veneco naar initiatieven die zowel de bedrijven ondersteunen als bijdragen aan een veilige werkomgeving. Om dit te realiseren vonden we een partner in het bedrijf Dematra”, zegt Sofie Vandelannoote, algemeen directeur van Veneco.

De intercommunale zorgde voor de aanleg en de omheining, terwijl Dematra de verdere inrichting, camerabewaking, toegangscontrole en het nodige sanitair voorzag voor de uitbating. In ruil daarvoor werd door beide partijen een erfpachtovereenkomst ondertekend om de vrachtwagenparking te beheren. “De parking is voorzien voor 53 trekker+oplegger combinaties. Dematra is verplicht om 25 % van de parkeerplaatsen beschikbaar te stellen aan bedrijven die nood hebben aan een vrachtwagenparking voor enkele dagen in de week, alleen ’s avonds of tijdens het weekend. Bedrijven in De Prijkels hebben voorrang, gevolgd door bedrijven die door de stad Deinze, de gemeenten Nazareth of Kruisem worden doorverwezen”, aldus Tjakke Stevens, project manager bij Dematra.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo