Volvo Trucks lanceert Business Case Simulator

De nieuwe Business Case Simulator is een tool ontwikkeld door Volvo Trucks om klanten te ondersteunen bij de overgang naar een elektrisch wagenpark. Het is een aanvulling op de gepersonaliseerde consultancydiensten die worden aangeboden aan klanten die pionierswerk verrichten op het gebied van elektrificatie.

De tool is online beschikbaar en is ontworpen om vlootbeheerders te helpen beoordelen in hoeverre ze klaar zijn voor elektrificatie. Het is zowel een simulator als een adviestool. Het enige dat nodig is, is het beantwoorden van tien vragen over de dagelijkse afstanden die vrachtwagens afleggen, het type transport of de reeds bestaande duurzaamheidsdoelstellingen. De simulator berekent zowel de mate waarin het wagenpark klaar is voor elektrificatie als de impact die een elektrisch wagenpark zal hebben op het bedrijf.

De transporteur kan vervolgens een beroep doen op Volvo Trucks en haar netwerk om een leverancier van oplaadinfrastructuur of voor energiebeheer te vinden. “Volvo Trucks is meer dan alleen een fabrikant van elektrische vrachtwagens”, legt Hugo Seghers (Electromobility Manager bij Volvo Trucks België) uit. “Wij zijn een echte partner op het gebied van elektromobiliteit en maken er een erezaak van om onze klanten optimaal en onafhankelijk te begeleiden in hun transitie naar een duurzame toekomst en een meer competitieve markt.”

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo