De Ford Transit Chassis Cabine, daar kan je op bouwen! [Advertorial]

Het perfecte voertuig voor een opbouw? Volgens Ford Pro is niet één de absolute winnaar, maar wel drie: de Transit 2Ton Chassis Cabine, de Transit 2Ton Dubbele Cabine en de Transit 2Ton Skeletal. Met telkens hun eigen kwaliteiten en een perfecte basis op maat voor specialisten in maatwerk.

Zoveel verschillende bedrijven en activiteiten er zijn, zoveel gespecialiseerde voertuigen zijn er nodig. Ook al doen merken met een sterke focus op de LCV-sector, zoals Ford Pro, hun uiterste best om een zo volledig mogelijk gamma af-fabriek of via een aantal gepreconfigureerde ‘One Stop Shop’-ombouwingen aan te bieden, maatwerk blijft vaak nodig. Om ervoor te zorgen dat het eindproduct een voertuig is dat even praktisch als duurzaam is en ook blijft op de lange termijn, kan je maar beter starten met een zo goed mogelijke basis: de Ford Transit, die getrakteerd wordt op een aantal aanpassingen voor het modeljaar 2024.

Ontwikkeld voor uiteenlopende ombouwtoepassingen

Net omdat de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen voor Ford Pro zo belangrijk is, wordt er van bij de ontwikkeling van elk Transit-model op alle vlakken van in het begin rekening gehouden met ombouwtoepassingen, en dat zowel wat technologie betreft als de fysieke flexibiliteit en aanpasbaarheid. De Transit 2Ton is hiervan het beste voorbeeld. Ford Pro biedt immers niet één maar drie verschillende types chassis-cabine aan die telkens de ideale basis bieden voor verschillende toepassingen:

  • Ford Transit Chassis Cabine: tot 3 zitplaatsen, een robuust ladderchassis in lengte L2 tot L5 en een MTM die kan oplopen tot 5 ton. Perfect voor een zo groot mogelijk volume van de opbouw.
  • Ford Transit Dubbele Cabine: tot 7 zitplaatsen, een robuust ladderchassis in lengte L2 tot L5 en een MTM die kan oplopen tot 5 ton. Perfect voor een ideale combinatie tussen het transport van werknemers en materiaal, bijvoorbeeld in de bouw.
  • Ford Transit Skeletal: tot 3 zitplaatsen. Deze versie, beschikbaar in L4 en L5, is ontwikkeld voor ombouwtoepassingen waar een lage vloer nodig is, doorgang vanuit de cabine en een zo laag mogelijk eigen gewicht. De toekomstige opbouw draagt bij aan de stevigheid van het eindresultaat.

Ongeacht de gekozen versie krijg je sowieso een basisvoertuig met alle kwaliteiten die de Ford Transit legendarisch maken, met werklust, duurzaamheid, een aangenaam rijgedrag, een comfortabel interieur en de connectiviteit om ervoor te zorgen dat alles zo efficiënt mogelijk draait.

Aanpak op maat

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden wat de techniek betreft om ervoor te zorgen dat het basisvoertuig optimaal voorbereid is op zijn toekomstige missies. Denk daarbij aan een mechanisch sperdifferentieel, intelligente AWD vierwielaandrijving, een handgeschakelde of automatische versnellingsbak, de 2.0 EcoBlue diesel met een vermogen tot 165 pk, maar ook een extra stevige ‘Heavy Duty’ versie met 165 pk… de keuzemogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien is ook de 100% elektrische E-Transit verkrijgbaar als Chassis Cabine. Dankzij het ‘Ford Pro Converter’-programma met geselecteerde ombouwpartners die door Ford bijgestaan en geauditeerd worden, krijg je gegarandeerd een optimaal voertuig om maat geleverd.

Meer info? Vraag ernaar bij je Ford-verdeler of Ford Transit Center

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo