Metallica ‘on tour’ met Iveco

De M72-wereldtournee van de hardrockband Metallica omvat negen data in Europa. Van München tot Madrid vervoeren Iveco-voertuigen met verschillende vormen van alternatieve aandrijving de concertuitrusting.

Het partnerschap tussen de Italiaanse constructeur en de rockband werd afgelopen november aangekondigd bij de lancering van het vernieuwde Iveco-gamma. “Iveco werkt samen met Metallica om vervoer met een lage uitstoot te leveren aan de negen Europese tourstops (München, Milaan, Wenen, Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Clisson, Warschau en Madrid), door trucks en minibussen te leveren die worden aangedreven door aardgas, elektriciteit en hernieuwbare diesel voor de logistiek van het personeel en de concertuitrusting. Een elektrische vrachtwagen met brandstofcel zal zich in de eindfase ook bij de vloot voegen”, aldus Luca Sra, President van Iveco Group’s Truck Division.

Het wagenpark bestaat uit 10 S-Way trucks op aardgas, 5 S-Way trucks op hernieuwbare diesel, 2 S-eWay’s, de eerste volledig door IVECO geproduceerde elektrische vrachtwagen en 2 S-Way’s LNG. Een SeWay Fuel Cell zal zich bij het konvooi voegen voor het laatste Spaanse optreden in Madrid. De pendeldienst voor het team van de band wordt verzorgd door eDaily minibussen en een Evadys
bus van Iveco Bus. De verschillende brandstoffen worden geleverd door Shell.

Al die voertuigen werden natuurlijk voorzien van een speciale Metallica-look ontworpen door het stylingcentrum van Iveco. In de tweede jaarhelft wordt een gelimiteerde serie van 72 trucks gelanceerd, met exclusieve, op Metallica geïnspireerde uitrusting, zodat liefhebbers de kans krijgen om een stukje van het partnerschap te bezitten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo