Sud-Fresh is de Transporteur van het Jaar 2024

Voor de eerste keer sinds 2011 is de Transporteur van het Jaar een Waals bedrijf. Voor deze 31ste editie overtuigde Sud-Fresh (Namen) de jury en nam het stokje over van Transport Verbeken (Dendermonde).

Sud-Fresh is nog maar een paar jaar een bekend merk, maar het bedrijf is toch een Belgische leider aan het worden in de distributie van temperatuurgecontroleerde voedingsproducten. Met het hoofdkantoor in Namen en een magazijn in Aubange, werkt het zowel op dedicated als multi-client basis, en zit het nog steeds in een groeifase.

De jury was onder de indruk van het uitstekende management van Sud-Fresh, de flexibiliteit om in te spelen op de behoeften van de klant en de sterke toekomstvisie. Zo plant Sud-Fresh de bouw van een tweede logistieke site naast het hoofdkantoor in de heuvels boven Namen, waar het twee windturbines zal installeren om voldoende elektriciteit op te wekken voor de toekomstige elektrische vrachtwagens.

Tweede laureaat

Macotruck, specialist in het transport van voertuigen en tankcontainers, staat op een keerpunt in zijn geschiedenis: oprichter Marc Costenoble bereidt zijn opvolging voor met de steun van een nieuwe minderheidsaandeelhouder, naast zijn jarenlange partner Herfurth Group. Dit zeer gestructureerde bedrijf slaat een nieuwe bladzijde om!

Derde laureaat

Transport De Rudder is een familiebedrijf gespecialiseerd in distributie dat de afgelopen twee jaar een professionaliseringsproces heeft ondergaan. Het heeft grote investeringen gedaan in zijn logistieke infrastructuur, maar ook in nieuwe digitale tools die de efficiëntie van zijn dispatching hebben verhoogd.

De Transporteur van het Jaar 2024 werd gesteund door Mercedes-Benz, Texaco en A&D Trucks & Trailers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo