Group-GTS wint Green Truck Award 2024

Group-GTS won de Green Truck Award 2024 op de Transport & Logistics Awards en volgde daarmee Tailormade Logistics op als “groenste truckvloot van België”.

Twee jaar geleden richtte Group-GTS een business unit ‘Solutions & Sustainability’ op. Deze business unit heeft al uitstekende resultaten geboekt op het vlak van modal shift en beschikt over alle nodige tools om geleidelijk over te schakelen naar een emissieloze vloot en zo tegemoet te komen aan de ESG-doelstellingen van zijn klanten. Dit jaar publiceert het zijn eerste ‘duurzaamheidsverslag’.

De juryleden waren vooral onder de indruk van de manier waarop een visie in korte tijd werd omgezet in een multidisciplinair actieplan. Het oprichten van een business unit had slechts een cosmetische maatregel kunnen zijn, maar het vertaalde zich eerst in het zoeken naar multimodale oplossingen en het zoeken naar ‘laaghangend fruit’ in termen van directe CO2-uitstoot. Het Limburgse bedrijf zal nu proberen zijn klanten te overtuigen om hem te volgen op het pad van alternatieve aandrijvingen.

Tweede prijswinnaar

Carotrans is een klein bedrijf dat transport uitvoert namens RAFF Plastics, een groep die actief is in de circulaire economie van plastic producten. Ondanks een wagenpark van slechts 12 voertuigen heeft Carotrans de ambities van het moederbedrijf op zichzelf toegepast en rijdt het al met een elektrische vrachtwagen.

Derde prijswinnaar

Transport De Rudder zit in een fase van sterke groei, maar het wil blijven groeien door klanten aan te trekken die zich bewust zijn van hun impact op het milieu en daarom liever kiezen voor duurzame transportpartners. Het bedrijf heeft net een order geplaatst voor zijn eerste twee elektrische trucks.

De Green Truck Award wordt dit jaar gesponsord door Michelin, AS24 en Iveco.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo