Handico Trucking wint Digital Truck Award 2024

De Digital Truck Award, een erkenning voor een innovatieve aanpak van de digitalisering van het wegtransport, is gewonnen door Handico Trucking (Lanaken), een Limburgs bedrijf dat het duo Heppner / Getax Logistics opvolgt.

Bij Handico Trucking heeft men beslist om het invoeren van de orders te vergemakkelijken. Dat gebeurt dankzij de ‘Data Entry Assistant’ van Digitrans. Dit geautomatiseerde proces voor orderverwerking vermindert niet alleen de tijd die besteed wordt met 50%, maar verbetert ook de nauwkeurigheid van de gegevens.

Dankzij het doordachte IT-beleid van Handico Trucking – inclusief diepgaande maatregelen op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming én de aanstelling van een manager digitale ontwikkeling – was de jury volledig overtuigd van dit dossier. De AI-oplossing van Digitrans heeft zijn vruchten afgeworpen en door over te stappen op het TMS van Qargo is Handico Trucking nog een stap verder gegaan.

Tweede laureaat

4D Trans heeft deze categorie in 2018 al gewonnen. Vorig jaar investeerde 4D Trans fors in digitale toepassingen voor zijn wagenpark. Dashcams, integratie met PTV en Navitrans, papierloze payroll, etc.

Derde laureaat

Gommeren is gespecialiseerd in het vervoer van 20-voets containers. Het transportbedrijf werkte een jaar lang samen met de ontwikkelaars van Antser aan Smartchain, een gloednieuw TMS. Dit systeem zorgt voor een meer geordende planning en een vlotte, volledige en correcte verwerking van de dossiers.

De prijs werd ondersteund door Scania en Trimble.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo