Trans Europe Express wint de Truck Safety Award 2024

De Truck Safety Award ging dit jaar naar Trans Europe Express. Het familiebedrijf, gevestigd in Erpe-Mere bij Aalst, volgt Decotra uit Tielt op als winnaar.

Trans Europe Express is een snelgroeiend bedrijf op het gebied van complexe logistieke oplossingen, waarbij transport een belangrijke rol speelt. Bij Trans Europe Express is veiligheid geen optie en dit wordt weerspiegeld in voorbeeldige risicopreventieplannen die hebben geholpen om het aantal ongevallen te verminderen ondanks de sterke groei van de vloot.

De jury waardeerde vooral het feit dat alle aspecten van veiligheid serieus worden genomen, met ad hoc preventie- en actieplannen: het beveiligen van goederen, het trainen en controleren van chauffeurs, het respecteren van hun biologische klok, maar ook bewustmaking van verladers, die ook een cruciale rol spelen op het gebied van veiligheid.

Tweede laureaat

Transport Herve is het prototype van het familiebedrijf, waar de nieuwe generatie de oude ondersteunt. Als het om veiligheid gaat, maken we geen onderscheid tussen de veiligheid van goederen, andere weggebruikers of onze eigen medewerkers: ze zijn alle drie even belangrijk en veiligheid zit echt in het DNA van het bedrijf.

Derde laureaat

Van Opdorp is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van droge bulk door heel Europa. De Belgische dochteronderneming won een paar jaar geleden al de Truck Safety Award en zette deze titel dus opnieuw op het spel om te zien of de verbeteringen in het preventiebeleid nog steeds voldoen.

De Truck Safety Award 2024 werd ondersteund door TVM en Volvo Trucks.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo