Amecam & Van Conversion ‘One shot’… in serie [Advertorial]

Jaarlijks gaan er tussen 1.000 en 1.500 ingerichte voertuigen de deur uit bij Amecam & Van Conversion in Francorchamps. Van een eenvoudige inrichting tot een 100% op maat gemaakte ombouw … Deze LBV-specialisten gaan geen enkele uitdaging uit de weg. En tussendoor blijven ze zich ontwikkelen en bouwen ze aan een structuur om extra groei aan te kunnen.

Beide bedrijven zijn perfect complementair en zitten gezellig onder hetzelfde dak, waar ze werk bieden aan zo’n twintig personeelsleden. Amecam is gespecialiseerd in de ombouw van lichte bedrijfsvoertuigen en mobiele werkplaatsen. De onderneming is invoerder van de producten en rekken van Store Van, en staat in voor zowel de buitenals binneninrichting van bedrijfsvoertuigen op basis van meerjarencontracten met zowel openbare diensten (ORES, Sibelga, SWDE, …) als professionals (loodgieters, verwarmingsinstallateurs, elektriciens, …). Van Conversion is op zijn beurt de specialist in het ombouwen van hulpverleningsvoertuigen (politie, brandweer, …), het inrichten van mobiele kantoren, het ombouwen van bestelwagens naar camper vans en het installeren van (driezijdige) kippers. Het bedrijf biedt ook specifieke oplossingen aan: foodtrucks, assistentievoertuigen voor rally’s en zelfs… aanhangwagens met gevechtssimulator!

“Met Van Conversion focussen we ons vooral op unieke projecten (one shot)”, zegt Olivier Dumont, Gedelegeerd Bestuurder van beide ondernemingen. “Dankzij onze productiefaciliteiten onderscheiden we ons van onze concurrenten. We hebben alles in huis om maatwerk af te leveren en in te spelen op de specifieke verwachtingen van onze klanten.”

Groeien? Jazeker, maar…
Met de recente integratie van Stickers Design werd deze tweeledige structuur nog maar eens uitgebreid. De ondernemingen hebben nu ook de knowhow in huis om zelf in te staan voor de belettering van voertuigen. Bovendien zitten er nog extra grootschalige projecten in de pijplijn om de groei van Amecam en Van Conversion over heel Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg te bestendigen.

“We zijn van plan om op middellange termijn te verhuizen naar een groter en beter aangepast pand”, zegt Olivier Dumont. “Het doel is om onze productiecapaciteit en het aantal werknemers te verdubbelen. Toch willen we onze lokale dienstverlening blijven aanbieden, zelfs voor de bedrijven die niet onmiddellijk in de buurt van onze vestiging liggen. Hiervoor willen we een montageservice op locatie voorzien, en dit voor basishandelingen zoals plankenvloeren, zijbescherming en rekken.”

Om deze doelstellingen te behalen, maakt het bedrijf momenteel werk van provinciale teams met adviseurs en verkopers. Amecam en Van Conversion zijn echter niet van plan om de ziel van hun ondernemingen te verkopen om toch maar te kunnen groeien. Voor de Luikse groep is het van essentieel belang dat ze als kmo dicht bij hun klanten blijven staan en hen de vertrouwde flexibiliteit te blijven bieden.


Amecam & Van Conversion
Rue Crufer, 6
4970 Francorchamps
+32 87 35 03 04
info@amecamvanconversion.be
www.amecamvanconversion.be


 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo