Oprichter Volta Trucks begint aan nieuw decarbonisatieproject

Carl-Magnus Norden, oprichter van Volta Trucks, zit achter het nieuwe bedrijf Decade Energy, dat onlangs 3,6 miljoen euro heeft opgehaald om nieuwe oplossingen te lanceren om de decarbonisatie van transportvloten te versnellen.

Het basisidee achter Decade Energy is dat we de elektrificatie van bedrijfswagenparken moeten versnellen. “De individuele componenten die nodig zijn om wagenparken te elektrificeren zijn beschikbaar, maar de infrastructuur die nodig is om een geëlektrificeerd wagenpark te exploiteren blijft complex en gefragmenteerd. Vandaag de dag zijn het de transportbedrijven die deze systemen zelf moeten samenstellen en beheren. Dat zorgt vaak voor dure, onbetrouwbare en inefficiënte installaties. Wij zullen het elektrificatieproces vereenvoudigen door deze systemen voor onze klanten te integreren en te beheren. Deze aanpak zal elektrische voertuigen concurrerend maken met diesel en de uitstoot van broeikasgassen met miljoenen tonnen verminderen,” legt CEO Casper Norden uit.

Decade Energy zal oplossingen van verschillende leveranciers integreren (laadstations, energiebeheersystemen, betaaloplossingen, enz.) Het team bestaat uit voormalige Volta Trucks-medewerkers die het ‘Truck as a Service’-aanbod ontwikkelden. In eerste instantie zal het zich richten op ‘last mile delivery’ in Frankrijk, Duitsland en Zweden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo