Dagelijkse spoorshuttle van Lineas biedt soelaas bij congestie

De drukte in de omgeving van Antwerpen blijft verder toenemen omwille van – onder meer – het opnieuw aantrekken van de economie. De LORO (Linkeroever-Rechteroever)-verbinding van Lineas biedt een oplossing voor de huidige drukte.

De verkeersdrukte in en rond de Antwerpse haven neemt gestaag toe. Naast de werken voor de Oosterweelverbinding, zal nu ook worden gestart aan de Beverentunnel: ​deze zal vanaf juli een volledig jaar gesloten zijn richting Gent, wat meer omleidingen met zich meebrengt. Extra verkeerscongestie richting de haven lijkt dus onvermijdelijk, met alle gevolgen van dien.

Lineas biedt een oplossing voor deze problemen, met haar LORO-verbinding vanuit de MainHub-terminal. Deze shuttle zorgt dagelijks voor een snelle spoorverbinding van de MainHub op rechteroever via de Liefkenshoekspoortunnel naar zowel kaai 1700 als kaai 1742 aan het Deurganckdok, en vice versa.

Port of Antwerp-Bruges is overtuigd van deze oplossing. “De MainHub-terminal van Lineas biedt een waardevolle oplossing voor de toenemende verkeersdrukte,” verklaart William Demoor, Chief Customer Relations Officer van Port of Antwerp-Bruges. “Door te kiezen voor alternatieve vervoersmodi en betrouwbare partners zoals Lineas, dragen we bij aan een vlottere en duurzamere logistiek in onze havens.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo