Budabrug opnieuw in gebruik

De Budabrug is weer opengegaan voor het verkeer en de scheepvaart, nadat de werken die nodig waren om het herstelde brugdek te plaatsen werden afgerond. Dit heeft iets langer geduurd dan de planning die de Haven van Brussel op 31 mei 2024 heeft meegedeeld.

De Haven van Brussel is verheugd over de heropening van deze emblematische brug. Eind december 2022 gebeurde er een aanrijding, waardoor de brug moest gerepareerd worden.

Om een duurzame herstelling mogelijk te maken, werd het brugdek hersteld volgens de hedendaagse normen, zodat het bestand is tegen het huidige verkeer. Om dit mogelijk te maken, werden alle brugdekpanelen vervangen. Daarnaast werden de machines van de brug geïnspecteerd, gerenoveerd en aangepast aan het nieuwe brugdek.

De Budabrug is eigendom van de Haven van Brussel die de dagelijkse operaties ervan verzekert. De brug ligt aan de noordelijke ingang van de Haven van Brussel. De brug werd in 1955 ingehuldigd en is een hefbrug met een doorvaarthoogte van 33 meter die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar toegang geeft tot de voorhaven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo