EDW Formation huldigt nieuw opleidingscentrum in

In Houdeng-Aimeries, op slechts enkele honderden meters van het voormalige hoofdkantoor, opende EDW Formation gisteren officieel een gloednieuw opleidingscentrum voor vrachtwagenchauffeurs en heftruckbestuurders. De indrukwekkende infrastructuur werd feestelijk geopend in een zeer gezinsvriendelijke sfeer.

Het nieuwe opleidingscentrum werd gebouwd op het nieuwe industrieterrein Strépy-Sud. Het beslaat een oppervlakte van één hectare en bestaat uit een gebouw van 1.250 m2 met zes zalen voor theoretische opleidingen en een zaal voor de opleiding van heftruckchauffeurs, chauffeurs die vorkheftrucks gebruiken en zelfs bestuurders van hoogwerkers. “Dit type opleiding is over het algemeen alleen beschikbaar voor werknemers die onder het paritair comité 124 vallen, dus wij zijn de enigen die het aanbieden aan vrachtwagenchauffeurs”, legt Eric De Waegenaere uit, de oprichter van het bedrijf dat hij runt met de steun van Angélique Ringlet.

EDW Formation heeft nu een klein team van zes mensen, naar behoefte aangevuld met meer dan 20 opleiders die gespecialiseerd zijn in verschillende disciplines. De nieuwe locatie kan ook worden gebruikt voor noodstops en biedt plaats aan 110 auto’s op de parkeerplaats. “In totaal hebben we de goedkeuring om tot 150 mensen tegelijk te trainen en we kunnen de ruimtes flexibel configureren om 100 mensen in één ruimte onder te brengen,” legt Eric De Waegenaere uit.

Een groot aantal klanten en chauffeurs was gisteren aanwezig voor de officiële opening, die uitmondde in een mini-truckshow in een zeer gezinsvriendelijke sfeer, zoals je kunt zien in onze fotogalerij.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo