H.Essers aan de wieg van Women in Logistics

Logistieke dienstverlener H.Essers leidt met Dow het initiatief Women in Logistics, waarbij een sectorbrede consortium streeft naar het bevorderen van meer genderdiversiteit en inclusie binnen de logistieke sector. WIL wordt ondersteund door sectorverenigingen ECTA en Cefic en vergezeld door Den Hartogh, Bertschi, Suttons Tankers, LyondellBasell, Eastman en Covestro.

H.Essers wordt geleid door Hilde Essers, de dochter van Noël Essers. Dat er een vrouw staat aan het hoofd van zo’n grote logistieker is echter eerder uitzondering dan regel. Zo vormen vrouwen bijvoorbeeld slechts 6% of minder van de vrachtwagenchauffeurspopulatie in Europa. “Het aanpakken van deze kloof, vooral tijdens een periode van chauffeurstekorten, is essentieel voor het creëren van een evenwichtige en efficiënte beroepsbevolking. Onderzoek heeft consequent aangetoond dat diverse teams sterkere prestaties en betere bedrijfsresultaten leveren. Echter, operationele en leiderschapsrollen in de logistiek worden nog steeds voornamelijk door mannen bekleed, wat de noodzaak benadrukt voor gerichte actie om genderbalans te bevorderen”, aldus Hilde Essers, voorzitter van de raad van bestuur.

“Het Women In Logistics-consortium wil een inspirerend platform worden voor bedrijfsactieplannen en streeft het ernaar commitment te stimuleren door omstandigheden te optimaliseren die diversiteit bevorderen en tegelijkertijd een inclusief en bloeiend logistiek ecosysteem te creëren. De samenwerking tussen de 10 partijen in dit consortium is een voorbeeldig model van co-opetitie: samenwerking buiten de concurrentie om. De gezamenlijke inzet van deze 10 organisaties overstijgt concurrentiebarrières.” Dit wordt beaamd door Cathy Budd CPO en Vice President Procurement van chemisch bedrijf Dow : “De missie van Women in Logistics is om de genderkloof te overbruggen door een inclusief ecosysteem te bouwen dat stereotypen en genderbias overwint. In plaats van zich in te zetten voor een enkel initiatief, heeft de groep besloten om krachten te bundelen met verschillende industrie spelers.”

Het consortium richt zich in eerste instantie op de Europese chemische logistieke industrie en op drie belangrijke doelgroepen: chauffeurs, operators en leiderschap. “Er zal een platform ontwikkeld worden om bewustwording te verhogen, leiderschapssteun aan te spreken, best practices te delen, de logistieke gemeenschap te inspireren, te pleiten voor het bevorderen van instrumenten en om de collectieve invloed voor deze belangrijke doelgroepen te benutten”, aldus Hilde Essers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo