Featured Video Play Icon

[VIDEO] Lego opent regionaal DC in Tessenderlo

Sinds enkele weken heeft Kuehne + Nagel een tweede distributiecentrum voor Lego in de Kempen. Maar terwijl het eerste (in Geel) zich alleen bezighoudt met online aankopen, bedient het nieuwe gebouw vooral grote winkelketens.

Het gebouw van 27.000 m2, verhuurd aan Weerts Logistics Parks, werd in recordtijd gebouwd en opgeleverd. Het valt op door het rationele gebruik van vloeroppervlak, met de kantooringang en parkeergarage op een hoger niveau, zodat vrachtwagens onder een dak kunnen dokken. Lego heeft al zijn logistieke activiteiten voor de Benelux, de Britse eilanden en Noord-Frankrijk hier gecentraliseerd. Het zal ook het fulfilment center van Lego bevoorraden dat ook door Kuehne + Nagel in Geel wordt geëxploiteerd. Het magazijn biedt plaats aan 44.000 pallets en heeft tussen de 1.500 en 2.000 verschillende referenties op voorraad.

De twee partners hebben bijzondere aandacht besteed aan het milieuaspect. Het gebouw heeft een BREEAM Excellent certificaat en produceert 75% van zijn energieverbruik via een windturbine en zonnepanelen (nog te installeren op het dak). De verwarming wordt verzorgd door geothermische energie. Wat transport betreft, gebruikt Lego LKW Walter voor het transport van alle producten tussen de twee fabrieken in Nyíregyháza in Hongarije en Kladno in Tsjechië naar Antwerpen, van waaruit shuttles het distributiecentrum bevoorraden met een snelheid van 16 tot 20 vrachtwagens per dag. Lego schat dat dit 2.000 ton CO2 per jaar bespaart. De uitgaande stromen worden daarentegen uitsluitend over de weg vervoerd. Aangezien de klanten ofwel intern zijn (het fulfilmentcentrum in Geel) ofwel extern (de distributiecentra van ketens zoals Dreamland, Intertoys of Toychamp), kan een deel van de inkomende pallets gewoon opgeslagen en geleverd worden zoals ze zijn, terwijl een centrale ruimte gebruikt kan worden om gemengde pallets samen te stellen volgens orders. Deze manier van werken vereist geen hoge mate van automatisering.

Op het hoogtepunt (aan het eind van het jaar) moet dit regionale distributiecentrum werk bieden aan ongeveer 100 mensen, wat het aantal banen dat Kuehne + Nagel in de regio creëert op ongeveer 1.500 brengt. Het personeel zal in twee ploegen werken om 32.000 orders en ongeveer 10 miljoen dozen per jaar te verwerken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo