Fraikin leidt de weg naar elektrificatie van bestelwagens [Advertorial]

Fraikin biedt als toonaangevende leasingmaatschappij oplossingen om de elektrificatie van transportvoertuigen te stimuleren.

De Europese Green Deal verplicht organisaties om een CO2-reductie van 55% te realiseren tegen 2030, waardoor de druk om over te schakelen naar elektrische voertuigen groter wordt. Een van de belangrijkste uitdagingen blijft het aanzienlijk hogere investeringsbedrag. Hoewel de onderhoudskosten lager zijn, blijft de initiële investering een drempel. Daarnaast zijn er zorgen over de restwaarde van elektrische voertuigen, de onzekerheid rond subsidies en de beperkte laadmogelijkheden.

Koelvoertuigen

Elektrische koelvoertuigen vormen een extra uitdaging, omdat ze door hun zwaarder gewicht een lager laadvermogen overhouden. Momenteel loopt een proefproject om chauffeurs met rijbewijs B met vrachtwagens van 4,2 ton te laten rijden, wat hiervoor een oplossing kan zijn.

Onderzoek
Om proactief oplossingen te vinden, richtte Fraikin het Fraikin Lab op. Dat is een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum waar alle nieuwe elektrische voertuigen onafhankelijk en grondig worden getest. Het biedt een overzicht van alle beschikbare opties en toepassingen. Dankzij die expertise kan Fraikin een belangrijke rol spelen in de ondersteuning en ontzorging van organisaties die overschakelen naar elektrische voertuigen.

www.fraikin.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo