Fraikin plaatst extra laadpalen in Machelen

Leasingmaatschappij Fraikin Belgium heeft extra laadpalen geïnstalleerd aan haar hoofdkantoor te Machelen. “Deze uitbreiding van de bestaande laadinfrastructuur kadert in een breder duurzaamheidstraject om de transitie richting hernieuwbare energie mogelijk te maken”, zegt CEO Benelux Cyriel Vrijders.

Vorig jaar installeerde Fraikin al 339 zonnepanelen met een totale capaciteit van 129 kilowattpiek. De vier nieuwe laadpalen hebben allemaal twee laadpunten, die elk een laadvermogen van 11 kilowatt hebben. “Een innovatief load balancing-systeem zorgt dat er prioriteit wordt gegeven aan voertuigen met een lager rijbereik, door efficiënt gebruik te maken van de beschikbare laadcapaciteit”, aldus Vrijders. Deze laadpalen zijn beschikbaar voor het opladen van de bedrijfsvloot, maar ook voor gebruik door eigen medewerkers en klanten van Fraikin. Om het laadproces te reguleren, is een aparte kaart beschikbaar voor degenen die gebruik willen maken van de laadinfrastructuur.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo