H.Essers neemt het Franse TFMO over

Een paar maanden na het Italiaanse Romani Trasporti doet H.Essers een nieuwe overname in het buitenland : TFMO (Transports Frigorifiques des Monts d’Or) is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerde transporten voor healthcare en voeding en komt de positie van H.Essers in de Franse markt versterken.

TFMO is een familiebedrif dat geleid wordt door Franck Guerpillon. Het voert zowel FTL en LTL transport van healthcare en voedingsproducten uit doorheen Frankrijk maar ook naar alle landen van de Europese Unie met een team van ongeveer 200 medewerkers en een vloot van 152 eigen wagens. Naast TFMO is er ook EFMO, een onafhankelijk bedrijf dat beschikt over eigen gekoelde  opslagfaciliteiten bij positieve en negatieve temperaturen tussen -20° en + 25°C, waaronder een douane-entrepot. “EFMO maakt echter geen deel uit van de transactie. We nemen alleen het transport en het crossdock over”, zegt Bob Van Steenweghen van H.Essers.

“De overname van TFMO past perfect in onze groeistrategie en stelt ons in staat om onze aanwezigheid in Frankrijk uit te breiden door samen te werken met een gevestigde speler in de lokale markt. Bovendien biedt de strategische ligging van TFMO dichtbij Lyon mogelijkheden voor duurzame internationale transporten. We kijken er enorm naar uit om de mensen van TFMO te verwelkomen in de H.Essers familie,” benadrukt Christopher Van den Daele, COO Transport bij H.Essers. “Deze overname opent bovendien de deur naar interessante mogelijkheden, zoals de toevoeging van een eigen healthcare crossdock en de uitbreiding van ons LTL-concept. Het sluit perfect aan bij onze ambitie om onze footprint in Europa te vergroten.”

De overname past ook in de asset-based aanpak van het bedrijf; TFMO heeft een team van ongeveer 200 medewerkers en een vloot van 152 eigen wagens. 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo