Truckersquiz: een maand om het aangename en het veilige te combineren

Het is een zeldzame gebeurtenis: de twee grote regio’s van het land, de drie transportfederaties, de vakbonden en de federale politie steunen allemaal de Quiz du Routier, opgezet met de steun van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek en de verzekeraar TVM. Beroepschauffeurs en bedrijven worden uitgenodigd om een maand lang deel te nemen aan de quiz en zo de veiligheid op de weg te bevorderen.

Hoewel de veiligheidssystemen een enorme vooruitgang hebben geboekt, gebeuren er in België nog steeds te veel ongevallen met vrachtwagens: 1.200 per jaar, waarvan een zestigtal met dodelijke afloop alleen al in Vlaanderen. En alle veiligheidssystemen ter wereld zullen nooit kunnen voorkomen dat een ongeval met een vrachtwagen altijd ernstigere gevolgen heeft door het gewicht van het voertuig. Aangezien menselijke fouten (hoewel niet altijd van de kant van de vrachtwagenchauffeur) de oorzaak zijn van de meeste ongevallen, is elk initiatief om chauffeurs bewust te maken van verkeersveiligheid welkom. Dit is precies wat de Vlaamse verkeersstichting VSV, de afdeling MoW van de Vlaamse overheid en het Waalse agentschap voor verkeersveiligheid AWSR hebben gedaan, met de steun van de SFTL, Febetra, TLV, UPTR, de drie vakbonden, de VZW Prebes en TVM Belgium.

De quiz bevat tien meerkeuzevragen over de wegcode, verkeersborden en regelgeving specifiek voor goederentransport (zoals stuwage). Elke deelnemer die 7 van de 10 punten scoort, maakt kans op een prijs zoals een fotoshoot, een avondje bij Reynaert, een slip- en remcursus of twee kaartjes voor een grote truckshow.

De quiz loopt tot 3 juli.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo