Renault Group en Geely richten Horse Powertrain Limited op

Renault Group en het Chinese Geely hebben Horse Powertrain Limited officieel gelanceerd. He bedrijf – voor 50% eigendom van elk van de twee constructeurs – is een belangrijke speler op de markt voor verbrandingsmotoren, transmissies en hybrides.

Horse Powertrain Limited zal alle oplossingen en systemen voor motoren, transmissies, hybride systemen en batterijen ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen. Het bedrijf zal vooral actief zijn op het gebied van alternatieve brandstoffen zoals groene methanol, ethanol en waterstof. Het zal leveren aan een groot aantal industriële klanten, waaronder Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan en Mitsubishi. Het bedrijf heeft 17 productielocaties over de hele wereld, 5 R&D-centra, 19.000 werknemers en een verwachte jaaromzet van €15 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen en Matias Giannini is de Managing Director.

De oprichting van Horse Powertrain Limited volgt op de overeenkomsten die op 11 juli 2023 werden ondertekend door Renault Group en Geely en de goedkeuring van de relevante autoriteiten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo