DHL eCommerce Belgium neemt twee Volvo FE Electric in ontvangst

Volvo Trucks Belgium heeft recent twee FE Electric trucks in 19 tons uitvoering geleverd aan de Belgische tak van DHL eCommerce. Beide trucks zullen vanuit Oudsbergen en Ternat ingezet worden om pallets en grote pakketten af te leveren bij zakelijke klanten in de omliggende gebieden.

Frank van Hille, Managing Director DHL eCommerce Belgium, ontving de sleutels uit handen van Frank Kimpe, Managing Director Volvo Trucks Belgium. De twee chauffeurs (Thierry De Smedt en Usam Tsokayev) kregen een specifieke Driver Training van Volvo Trucks over hun nieuwe werkpaard. “De eerste ervaringen met de elektrische bakwagen zijn positief. Ook een aantal klanten waren onder de indruk van de wagen”, aldus Thierry De Smedt.

De Volvo FE Electric heeft een gemiddeld bereik van 300 km. Vanuit Ternat wordt hij ingezet op de route door Anderlecht en Vorst en door Aalst. De vestiging in Oudsbergen belevert het centrum van Hasselt met deze bakwagen. Beide e-trucks worden op de eigen vestiging opgeladen.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo