IAA : Continental presenteert nieuwe banden voor elektrisch transport

Op de IAA zal Continental twee nieuwe truck- en trailerbanden voorstellen: de Conti EfficientPro 5 vrachtwagenband en de Conti EcoPlus HT3+ trailerband. Wat deze nieuwe producten gemeen hebben, is dat ze allemaal ontworpen zijn voor emissievrij transport.

Op de nieuwe Conti EfficientPro 5, bestemd voor langeafstandstoepassingen, heeft Continental de rolweerstand weer eens met 10 % verlaagd. “Als stuurasband is het ook de eerste langeafstandsband in de maat 315/70 R22.5, die een aslast van 8,5 ton mogelijk maakt, waardoor deze ideaal is voor elektrische vrachtwagens”, aldus Holger Lange, hoofd onderzoek en ontwikkeling voor vrachtwagen- en busbanden bij Continental. Volgens hem wordt de kilometerprestatie met ongeveer vijf procent verlengd in vergelijking met het voorgaande model en zorgt het profiel van de band voor een veilige grip en superieur weggedrag. De nieuwe Conti EfficientPro 5 heeft een A-niveau behaald wat de rolweerstand betreft maar ook op het gebied van rolgeluidsniveau. Hij komt dus in aanmerking voor de EU-taxonomie. De Conti EfficientPro 5 is ontworpen voor vrachtwagens met zowel verbrandingsmotoren als hybride of puur elektrische aandrijvingen. Hij zal vanaf begin 2025 verkrijgbaar zijn, aanvankelijk in de twee maten 315/70 R 22.5 en 385/55 R 22.5.

De nieuwe Conti EcoPlus HT3+ is speciaal ontworpen voor trailers met geëlektrificeerde aandrijfassen. Een mooi voorbeeld van zo’n (toekomstige) trailer is het trailerconcept van Trailer Dynamics, waarvoor Continental de exclusieve ontwikkelingspartner is. “Het profiel van de band met lamellen van de Conti EcoPlus HT3+ is speciaal ontworpen met het oog op tractie, terwijl een innovatieve rubbersamenstelling zorgt voor een uitgebalanceerde combinatie van grip en kilometrage. Hierdoor zorgt de band voor maximale veiligheid onder alle weersomstandigheden”, aldus Holger Lange. De band zal vanaf begin 2026 verkrijgbaar zijn in de maten 355/50 R 22.5, 385/65 R 22.5 en 385/55 R 22.5.

Lees alles over Continental Benelux BV

video

We Are Champions (aflevering 3) – Transport & VAN.TV 58

Het is moneytime in deze slotaflevering van We Are Champions. Transporticonen Gilles D’Haene, Marc Smets en Frederik Willaert wagen zich elk aan hun derde en laatste opdracht van dit seizoen. Wie maakt er het snelst een kopje thee? Wie kan het beste bowlen? En wie is de bekwaamste brandweerman?

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo