Scania lanceert een digitale coachingservice

Scania ProDriver is een nieuwe dienst van de Zweedse fabrikant die de professionele vaardigheden van vrachtwagenchauffeurs wil verbeteren via een app en uitdagingen. Het doel is om het brandstofverbruik met gemiddeld 5% te verminderen.

Het basisprincipe dat de ontwerpers van Scania ProDriver heeft geleid is ‘gamification’. Kortom, het is een combinatie van het nuttige en het aangename, ver verwijderd van traditionele trainingsprocessen. Praktisch gezien ontvangen chauffeurs trainingsmateriaal zoals teksten, video’s en audiolessen, en wordt de inhoud aangepast aan hun rijstijl. Ze worden ook uitgedaagd om het geleerde in de praktijk te brengen… met een beloning aan het einde. Van hun kant kunnen wagenparkbeheerders de inzet van hun chauffeurs controleren. Het valt nog te bezien wanneer chauffeurs de app kunnen gebruiken. Volgens Scania “zal een geautomatiseerd analyseproces de tijd van chauffeurs vrijmaken zodat ze die aan andere taken kunnen besteden”.

ProDriver is toegankelijk via de Scania Driver en My Scania applicaties. Voorlopig is het voorbehouden aan trucks met verbrandingsmotoren.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo