Featured Video Play Icon

Scania: “The Mud Runner” of beter gezegd de Scania XT G500

“The Mud Runner”, of beter gezegd de Scania XT G500. Een voertuig specifiek ontwikkeld voor het zwaarste werk, en beschikbaar in tal van cabineversies en motoren. Een ware eye-catcher, zo ontdekten ook de bezoekers van Matexpo. 

De basis van de Scania XT is een robuuste bumper die aan de voorkant van de cabine 150 mm uitsteekt. De bumper biedt een oploophoek van ongeveer 25 graden, afhankelijk van de bandenkeuze en het chassis. In combinatie met een beschermplaat en de koplampbescherming heeft de XT-versie een voorkant die tegen een stootje of lichte aanrijding kan. In het midden bevindt zich een sleeppen met een capaciteit van 40 ton.

Bouwbedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met strenge eisen omtrent de uitstoot van CO2 op werven. Deze eisen kunnen oplopen tot een emissieloze inzet van materieel op de bouwplaats. Elektrische vrachtwagens worden zo vaker een norm.

Scania pakte op zijn Matexpo stand trouwens uit met een Scania 25P 6×2 met 9 batterijen en een totaal geïnstalleerde capaciteit van 300 kWh. Deze truck heeft een haakarm met daarop een kiepbak.

lees ook

TRANSPORTMEDIA.TV

 

Abonneer nu!

Volg Transportmedia op youtube

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo