17 Scania Super 460R voor C.L.L.

Het Luxemburgse C.L.L. (Wemperhardt), specialist in kipper- en schuifvloertransport, heeft zijn vloot in acht jaar tijd verviervoudigd. Het bedrijf van de familie Mathieu werkt nauw samen met Scania, zoals blijkt uit de 17 nieuwe Super 460R’s.

Leo Mathieu, voormalig baas van Mathieu SA Transport & Logistic (Eupen), nam in 2015 Coumans Logistics Luxemburg over. Van een verlieslatend bedrijf maakte hij er een erkende aanbieder van kipper- en schuifvloertransportdiensten van, met nu meer dan 90 werknemers en een vloot van 65 voertuigen. “We zijn gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval: industriële droge bulk, gerecycled materiaal en verpakte goederen op pallets die we vervoeren met onze moving floors”, legt Leo Mathieu uit. “We zijn actief in heel Europa, met de nadruk op Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland.”

De vloot van C.L.L. bestaat voor het grootste deel uit Scania-voertuigen. “Toen ik Transports Mathieu oprichtte, was ik de grootste klant van dealer Scantec in Eupen. Toen ik C.L.L. overnam, klopte ik uiteraard opnieuw bij hen aan. Ze hebben me onder andere begeleid bij het beheer van de vloot die ik overnam en bij de transitie naar een park waarvan ik wilde dat het opnieuw grotendeels uit Scania’s zou bestaan. Dus bestelde ik 10 voertuigen rechtstreeks bij hen. Vandaag de dag zijn 45 van onze 65 trekkers van Scania”.

De 17 meest recente voertuigen zijn Super 460R’s, waarvan de laatste net is afgeleverd. Ze werden geleased en zullen vijf jaar in het park blijven, waarbij ze tussen de 110.000 en 120.000 km per jaar zullen rijden. “Deze Super 460R wordt bijzonder gewaardeerd door onze chauffeurs, niet in het minst door het comfort van zijn nieuwe cabine. Ik moet ook zijn betrouwbaarheid noemen, zijn technische kwaliteiten, waaronder de efficiëntie van de hydraulische retarder, waar Scania de concurrentie altijd een stap voor is geweest, en zijn goede cijfers voor het brandstofverbruik”, legt Leo Mathieu uit. Hij bereidt zich nu trouwens voor om de fakkel door te geven aan zijn twee zonen van 26, Maxim en Jérôme.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo