100ste Scania voor Galloo Recycling

Recent leverde Scania een 460R 6×2 Super af aan Galloo Recycling. Een gewone gebeurtenis? Nee, want het was de 100ste nieuwe Scania die het recyclagebedrijf uit Menen bestelde in België.

 

Galloo Recycling startte al in 1939. In de jaren ‘50 bestelde het bedrijf voor het eerst een nieuwe Scania, en de laatste jaren hield het aantal bestellingen gelijke tred met de groei van het bedrijf. Een groot aantal daarvan werd besteld door CEO Jan Vandeputte zelf: “Toen ik 18 was, bestelde ik mijn eerste Scania. Dat was nummer 17 voor Galloo Recycling. Ondertussen zijn we 35 jaar later, en de afgelopen jaren betekende de exponentiële groei van onze activiteiten dat de bestellingen elkaar ook steeds sneller opvolgen, wat nu leidt tot de levering van het honderdste exemplaar in onze Belgische vloot.”

Naast België is Galloo Recycling echter sterk internationaal vertakt. De groep telt niet minder dan 45 sites, voornamelijk in België, Frankrijk en Nederland en heeft een vloot van zo’n 135 vrachtwagens, waarvan 90% een Scania is. De 100ste ‘Belgische’ Scania werd bij Carrosseriebouw Crevits in Kortemark voorzien van een haakarmsysteem voor het laden van containers. “Daarnaast kreeg hij ook sideskirts en een dakspoiler die hem niet alleen mooi doen ogen, maar ook het verbruik verder drukken. Als recyclagebedrijf staat duurzaamheid bij ons centraal, en dus is ook het verbruik van onze vrachtwagens van groot belang, wat ook nog eens scheelt in de exploitatiekosten. Scania doet het bijzonder goed op dat vlak”, aldus Jan Vandeputte. 

 

De CEO sluit elektrificatie in de toekomst niet uit. “Niet alleen onze business draait om duurzaamheid, onder andere met de recyclage van batterijen van elektrische auto’s, we investeren ook volop in vergroening. De auto’s in ons wagenpark zijn al elektrisch, net als de heftrucks, en we hebben zonnepanelen geplaatst op de daken van al onze vestigingen. We bekijken ook hoe we nog verder kunnen gaan, en dus overwegen we zeker elektrische vrachtwagens als het rijbereik afgestemd is op de verplaatsingen die we doen. Het is met andere woorden zeer waarschijnlijk dat er bij onze volgende 100 Scania’s ook elektrische exemplaren zullen zitten.”

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo